Οικία Patrick και Joan Leigh Fermor

 

Για την περιγραφή της Οικίας Joan και Patrick Leigh Fermor, κλικ εδώ

 

Για κρατήσεις, κάντε κλικ εδώ

 

Καλώς ορίσατε στην Οικία του Patrick και της Joan Leigh Fermor, στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης.

Το 1996, ο Patrick και η Joan Leigh Fermor δώρισαν εν ζωή το ακίνητο αυτό, στο Μουσείο Μπενάκη. Σύμφωνα με την εκφρασμένη επιθυμία τους και με το Συμβόλαιο Δωρεάς το σπίτι μπορεί να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία συγγραφέων, ερευνητών, ποιητών και καλλιτεχνών, οι οποίοι αναζητούν έναν ήσυχο και φιλόξενο χώρο για να εργαστούν. Προβλέπεται όμως επίσης η δυνατότητα ενοικίασης του ακινήτου για τρεις μήνες κάθε χρόνο. Με τη συνεργασία αυτή που διέπεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, για τους μήνες αυτούς, το Μουσείο Μπενάκη διασφαλίζει τη διατήρηση του ακινήτου και την επισκεψιμότητα του, ενώ τις υπηρεσίες φιλοξενίας θα παρέχουν τα Aria Hotels, που ειδικεύονται στη φροντίδα ιστορικών οικημάτων στην Ελλάδα.

Η Οικία του Patrick και της Joan Leigh Fermor  αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα ακίνητα της Ελλάδας με έναν μεσογειακό κήπο που φτάνει ως τη θάλασσα, γεμάτος κυπαρίσσια, ελιές, σκίνους, άσπρες πικροδάφνες και αγριολούλουδα, όπου βρίσκονται, κρυμμένα σχεδόν, τρία πετρόκτιστα κτίσματα: η κυρίως κατοικία, ο γειτονικός χώρος εργασίας του συγγραφέα που θα μετατραπεί σε αυτόνομη σουίτα με ιδιωτική είσοδο προσφέροντας μαγική θέα στον κήπο και τη θάλασσα  και μια επιπλέον μικρή σουίτα.

H οικία μπορεί να ενοικιαστεί ενιαία για να φιλοξενήσει έως δεκατέσσερα άτομα ή ως μεμονωμένες αυτόνομες σουίτες, δυναμικότητας δύο έως τριών ατόμων η κάθε μια.

Αυτή την εποχή, πραγματοποιούνται οι εργασίες της επισκευής στα κτίσματα και προχωράει η σχολαστική φροντίδα του κήπου, ώστε να διατηρηθεί σωστά η αρχική μορφή. Η συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με τα Aria Hotels θα ξεκινήσει το 2020. Τα Aria Hotels εγγυώνται την άψογη λειτουργία του σπιτιού κατά τους μήνες της ενοικίασης, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και τον χαρακτήρα του ακινήτου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία Αυθεντικής Ελληνικής Φιλοξενίας, σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

Email: plf@ariahotels.gr

Τηλ: 213 039 1824


Ιστορία

Ο Sir Patrick Leigh Fermor ήταν μια από τις πιο χαρισματικές, γοητευτικές και περιπετειώδεις προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Συγγραφέας, λόγιος και παρασημοφορημένος ήρωας πολέμου, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς συγγραφείς της γενιάς του. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Αντίσταση της Κρήτης ως μέλος της Βρετανικής αποστολής. Θαύμαζε απεριόριστα και αγαπούσε την Ελλάδα. Στη δεκαετία του 1960, με τη σύζυγο του Joan αποφάσισαν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην Ελλάδα και να χτίσουν το σπίτι τους, με μεγάλη αγάπη και πολύ μεράκι, στο μοναδικό αυτό σημείο, στην Καρδαμύλη.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Κάντε κράτηση:
Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Προορισμοί

Προορισμοί

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Aria Concept Store

Aria Concept Store

Τιμές & Κρατήσεις

House of P&J L.Fermor

Press

Press

Special Offers

Special Offers

Τιμές & Κρατήσεις

Κρατήσεις