ΜΑΝΗ

The Patrick & Joan Leigh Fermor House

Καλώς ορίσατε στην πολυβραβευμένη Οικία του Patrick και της Joan Leigh Fermor, που βρίσκεται στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης. Το 1996, ο Patrick και η Joan Leigh Fermor δώρισαν εν ζωή το ακίνητο αυτό, στο Μουσείο Μπενάκη. Σύμφωνα με την εκφρασμένη επιθυμία τους και με το Συμβόλαιο Δωρεάς το σπίτι μπορεί να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία συγγραφέων, ερευνητών, ποιητών και καλλιτεχνών, οι οποίοι αναζητούν έναν ήσυχο και φιλόξενο χώρο για να εργαστούν. Προβλέπεται όμως επίσης η δυνατότητα ενοικίασης του ακινήτου για τρεις μήνες κάθε χρόνο. Με τη συνεργασία αυτή που διέπεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, για τους μήνες αυτούς, το Μουσείο Μπενάκη διασφαλίζει τη διατήρηση του ακινήτου και την επισκεψιμότητα του, ενώ τις υπηρεσίες φιλοξενίας θα παρέχουν τα Aria Hotels, που ειδικεύονται στη φροντίδα ιστορικών οικημάτων στην Ελλάδα.

H Οικία Patrick και Joan Leigh Fermor αποτελεί, αναμφισβήτητα, ένα από τα ωραιότερα ακίνητα της Ελλάδας. Ένας μεσογειακός κήπος γεμάτος κυπαρίσσια, ελιές, σκίνους, άσπρες πικροδάφνες και αγριολούλουδα, περιβάλλει αρμονικά τα τρία πετρόκτιστα κτίσματα: την Κυρίως Οικία , the Main House, που περιλαμβάνει τρεις σουίτες, τον γειτονικό χώρο εργασίας του συγγραφέα, ο οποίος έχει μετατραπεί στο Traditional House, καθώς επίσης και έναν ξενώνα, the Guest House, δίπλα στο Main House.

Αυτό το iστορικό oίκημα μπορεί να ενοικιαστεί ως ενιαία βίλα για έως δέκα άτομα (Main House, Traditional House και Guest House). Όλοι οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στην κοινόχρηστη πισίνα, στην ιδιωτική παραλία και στον χώρο στάθμευσης, που διαθέτει το οίκημα.

Oι εργασίες της επισκευής στα κτίσματα και η σχολαστική διαμόρφωση και φροντίδα του κήπου, ολοκληρώθηκαν ώστε να διατηρηθεί σωστά η αρχική του μορφή. Τα Aria Hotels, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Μουσείο Μπενάκη, έχουν αναλάβει τη διαχείριση της οικίας για τρεις μήνες τον χρόνο, με σεβασμό σε αυτή τη μοναδική κληρονομιά, προσφέροντας στους επισκέπτες τον απόλυτο προορισμό αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας μέσα σε ένα περιβάλλον απέραντης γοητείας και ιδιαίτερου χαρακτήρα.

Ιστορία

Ο Sir Patrick Leigh Fermor (1915-2011), παγκοσμίως γνωστός ως Paddy, ήταν μια από τις πιο χαρισματικές και περιπετειώδεις προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Συγγραφέας, λόγιος και παρασημοφορημένος ήρωας πολέμου, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς συγγραφείς της γενιάς του. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Αντίσταση της Κρήτης ως μέλος της Βρετανικής αποστολής. Θαύμαζε απεριόριστα και αγαπούσε την Ελλάδα. Στη δεκαετία του 1960, με τη σύζυγο του Joan αποφάσισαν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην Ελλάδα και να χτίσουν το σπίτι τους, με μεγάλη αγάπη και πολύ μεράκι, στο μοναδικό αυτό σημείο, στην παραλιακή πόλη Καρδαμύλη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ και εδώ Guidebook

  

CULTURAL LANDMARK

CULTURAL LANDMARK

ROMANTIC ESCAPE

ROMANTIC ESCAPE

BEACH DESTINATION

BEACH DESTINATION

Καρδαμύλη, Μάνη

Καρδαμύλη, Μάνη

THINGS TO SEE

Απολαμβάνοντας τις διακοπές σας στην Καρδαμύλη, έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε αυτόν τον μοναδικό τόπο , με την πλούσια ιστορία και ξεχωριστή φύση.

Μάνη, Καρδαμύλη

Μάνη, Καρδαμύλη

THINGS TO DO

ΕΟΤ / ΜΗ.Τ.Ε:1138815/07.02.2020

EXPERIENCESin ΜΑΝΗ
OFFERS
BACK TO TOP