Καλώς ήρθατε στη Βίλλα Athermigo στα Χανιά

Αρμονία και ηρεμία σε μια ατμόσφαιρα απόλυτης γαλήνης

Η Βίλλα Athermigo, στο γραφικό χωριό του Γαβαλοχωρίου, έξω από την ιστορική πόλη των Χανίων όπου βρίσκεται το Alcanea Boutique Hotel, επίσης των Aria Hotels, μπορεί να ενοικιαστεί ως ενιαία βίλλα για να φιλοξενήσει έως 10 άτομα ή ως τρία μεμονωμένα αυτόνομα Cottages, δυναμικότητας 2 έως 4 ατόμων το καθένα.

Πρόκειται για ένα ελαιοτριβείο 2,5 αιώνων που αποτελεί αρχαίο μνημείο και αξιόλογο δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Πλήρως αναπαλαιωμένο, συνδυάζει τη διακριτική κομψότητα του παρελθόντος και όλες τις ανέσεις της σύγχρονης εποχής. Οι επισκέπτες στα τρία επιμέρους Cottages μοιράζονται ένα πολυτελές καθιστικό, την κουζίνα, την αυλή καθώς επίσης και τον κήπο με την πισίνα.

Η ομάδα των Aria Hotels εγγυάται την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου: από την καθημερινή καθαριότητα του χώρου και το πλούσιο πρωινό έως την ενοικίαση αυτοκινήτων, την κράτηση σε εστιατόριο της επιλογής σας και τη διοργάνωση ημερήσιων εκδρομών στη γύρω περιοχή. Απολαύστε την άρτια εξυπηρέτηση ενός ξενοδοχείου σε ένα περιβάλλον ιδιωτικότητας και ηρεμίας που μόνο η Βίλλα Athermigo μπορεί να προσφέρει.

 

Το όνομα

Το όνομα “Athermigo” προέρχεται από το λάδι που λόγω του τρόπου παρασκευής είναι σπάνιο, η ποσότητά του ελάχιστη και η ποιότητά του αξεπέραστη. Μόνο λίγοι «τυχεροί» το γεύτηκαν. Το απόλυτα αγνό λάδι που είχαν το προνόμιο να δοκιμάσουν μόνο όσοι δούλευαν στο Λιοτρίβι και οι «εκλεκτοί» της καρδιάς τους. Το λάδι φάρμακο – βάλσαμο. Το «θείο» λάδι.

Τα τρία ανεξάρτητα Cottage Houses πήραν την ονομασία τους από τα δένδρα που υπάρχουν έξω από αυτά: η Ελιά, η Ροδιά και η Καρυδιά. Εκεί όπου οι μνήμες του παρελθόντος συναντούν το σήμερα ... η τέλεια απόδραση στην Κρητική ύπαιθρο σε μια βίλλα – καταφύγιο.

 

Η ιστορία

Ένα ελαιοτριβείο 2,5 αιώνων

Ήταν ελαιοτριβείο γεμάτο από τους καρπούς του ιερού και αιώνιου δένδρου. Γι’ αυτό μπορείς να αισθανθείς ολοκληρωμένος, άτρωτος και υγιής. Έγινε σπίτι – καταφύγιο, γι’ αυτό μπορείς να νιώσεις θαλπωρή, ζεστασιά, ασφάλεια, ησυχία, χαλάρωση, γαλήνη.

 

Η αρχιτεκτονική

Η κύρια είσοδος, τα λίθινα ανοίγματα, η εσωτερική πλακόστρωτη αυλή, ο φουρνόσπιτος (όπου στεγάζεται σήμερα ο χώρος της υποδοχής της Βίλλας), το πηγάδι, οι ημικυκλικές καμάρες ορόσημα της τότε αρχιτεκτονικής, αλλά και τα εργαλεία σύνθλιψης, εξαγωγής και συγκέντρωσης του λαδιού είναι στοιχεία που διατηρήθηκαν αναλλοίωτα κατά την ανακατασκευή και διαμόρφωση του χώρου στο σύγχρονο και πολυτελές συγκρότημα.

 

Η ελιά

Η ελιά και κάτι σαν αιώνιο που συγκρατεί.

Άσημο καταφύγιο της ζωής
Ξέχασε όλα τα δόγματα της συμμετρίας
Κι αισθητικά αδιάφορη αποδέχτηκε
Να κρύβει συνέχεια τ’ αληθινό της πρόσωπο
Μες σε κατάξερους κορμούς κι επίφοβες κουφάλες,
Έτσι θυσιάζοντας για πάντα την ομορφιά
Ξεγελάει ακόμα τον παντεπόπτη χρόνο
κερδίζοντας μια λαθραία αιωνιότητα
Που η επαίσχυντη ζωή αρνείται να προσφέρει
Τώρα μέσ’ από τόση διάρκεια σίγουρη
Μπορεί και γίνεται χωρίς να το ξέρει
Ταπεινά χρήσιμη
Σαν τη σκεβρωμένη μάνα
που οι ρίζες της απλώνουν και κρατάνε
όσο περισσότερο παλιώνει.

Βασίλης Καραβίτης

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Προορισμοί

Προορισμοί

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Aria Art Buzz

Aria Concept Store

Τιμές & Κρατήσεις

Κρατήσεις

Rent a Car

Rent a Car

Special Offers

Special Offers

Επικοινωνία

Επικοινωνία