Καλώς ήρθατε στην Astraia Residence στα Χανιά

Καλώς ορίσατε στην Astraia Residence, στην Παλιά Πόλη των Χανίων στην πανέμορφη Κρήτη!

Η πλήρως ανακαινισμένη διώροφη κατοικία (114 τ.μ.), με τη μοναδική θεά στο Παλιό Λιμάνι, προσφέρει απόλυτη αυτονομία και αποτελεί ιδανική πρόταση για ζευγάρια αλλά και για μεγαλύτερες παρέες ή οικογένειες έως έξι ατόμων.

Κορυφαίο στοιχείο  της Astraia Residence αποτελεί η μοντέρνα διακόσμηση που, σε συνδυασμό με τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, εγγυάται μια άνετη διαμονή σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης.

Παράλληλα, η τοποθεσία της ενδείκνυται για την περιήγηση στους θησαυρούς της ιστορικής αυτής πόλης, καθότι απέχει μόλις λίγα λεπτά από τα πιο αξιόλογα μνημεία της. Επίσης, το Παλιό Λιμάνι προσφέρει πληθώρα επιλογών διασκέδασης και γαστρονομίας, μεταξύ άλλων και το Alcanea Café & Wine Bar, που βρίσκεται στο ισόγειο του Alcanea Boutique Hotel, επίσης μέλους των Aria Hotels.

 

Ιστορία

Η Astraia Residence βρίσκεται  εκεί όπου κτίστηκε το 1615 η Μονή της Παναγίας των Θαυμάτων για τις Δομινικανές μοναχές.  Η Santa Maria dei Miracoli, όπως είναι το λατινικό όνομα της Μονής Παναγίας των Θαυμάτων, ήταν ένα ολόκληρο συγκρότημα, με καθολικό και κελιά, περιτριγυρισμένα από τείχος, όπου συγκεντρωνόταν πλήθος πιστών κατά την εποχή της μεγαλύτερης άνθισης της ενετικής κατοχής. Η Μονή υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τον βομβαρδισμό των Χανίων το 1941, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα σώζεται το νότιο και τμήμα του ανατολικού τοίχου του καθολικού, τμήμα των κελιών και του εξωτερικού τείχους, καθώς και ένα μέρος από τον παλιό σκεπαστό διάδρομο, που οδηγούσε από το καθολικό στα κελιά.

 

Η Παλιά Πόλη των Χανίων

Η όμορφη πόλη των Χανίων κατάφερε να διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα και το παραδοσιακό της χρώμα στο πέρασμα των χρόνων, ενώ θεωρείται μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και η πιο γραφική της Κρήτης.

Η πλούσια ιστορία των Χανίων αντανακλάται στην πολυπολιτισμική αρχιτεκτονική τους. Η Βενετσιάνικη, η Τούρκικη και η σύγχρονη αρχιτεκτονική συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας ένα μοναδικό μείγμα. Τα Χανιά συγκεντρώνουν αρχαιολογικά μνημεία, ναούς και ποικίλα πολιτιστικά αξιοθέατα. Ετήσια φεστιβάλ μουσικής και χορού καθώς επίσης και γκαλερί που φιλοξενούν όλα τα είδη τέχνης, ικανοποιούν κάθε καλλιτεχνική αναζήτηση.

Η παλιά πόλη επεκτείνεται παράλληλα με το ενετικό λιμάνι των Χανίων από το φρούριο του Φιρκά και το Ναυτικό Μουσείο, μέχρι την Πύλη της Άμμου μετά τα νεώρια προς τα ανατολικά.

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Προορισμοί

Προορισμοί

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Aria Concept Store

Aria Concept Store

Τιμές & Κρατήσεις

House of P&J L.Fermor

My Kimolos Car

My Kimolos Car

Special Offers

Special Offers

Τιμές & Κρατήσεις

Κρατήσεις