Καλώς ήρθατε στο Archipel Mansion στη Σαντορίνη

Σκαρφαλωμένο στο πιο υψηλό σημείο των Φηρών, το αρχοντικό Archipel αλλά και η ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται, έχουν να αφηγηθούν πολλές ιστορίες πίσω στο χρόνο. Με τη μοναδική του θέα στην καλντέρα, πρόκειται για την ιδανική επιλογή για χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Στο αρχοντικό Archipel συνυπάρχουν αρμονικά τα στοιχεία της σύγχρονης ζωής με την παράδοση και την ιδιωτικότητα. Η εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρά του και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες των Aria Hotels εγγυώνται την απόλυτη εμπειρία αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας.   

 

Ιστορία

Το Αρχοντικό Archipel βρίσκεται στην παλιά γειτονιά του «Φραγκομαχαλά», στο υψηλότερο σημείο των Φηρών, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης.

Το αρχικό οίκημα κατασκευάστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα και ολοκληρώθηκε πριν το 1830 με την προσθήκη ενός δεύτερου επιπέδου που καταλήγει στο εμβληματικό τριγωνικό αέτωμα.

Τον καιρό εκείνο, στο αρχοντικό στεγάζονταν ποικίλες συλλογές αρχαϊκών και ελληνιστικών γλυπτών και κεραμικών από τις ανασκαφές της Αρχαίας Θήρας, που σήμερα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Φηρών κατόπιν δωρεάς τους το 1956.

Η ιστορία της ιδιοκτήτριας οικογένειας έχει ρίζες από την Καταλονία της Ισπανίας και προέρχεται από την περίοδο των Σταυροφοριών, με τον Φραγκίσκο Δελένδα να αποτελεί τον ιδρυτή του ελληνικού τομέα. Εγκαταστάθηκε πρώτα στην Αθήνα τον 14ο αιώνα και στα μέσα του 16ου αιώνα στη Σαντορίνη -με ενδιάμεσο σταθμό την Νάξο- και ανακυρήχθηκε μέλος της αριστοκρατίας «Δουκάτο του Αιγαίου» (1207 – 1537).

Κατά τη μακρά παρουσία της οικογένειας στη Σαντορίνη, μέλη της εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Μ. Βρετανία, στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Το Αρχοντικό Archipel, στη σημερινή του μορφή, έχει ανακατασκευαστεί από τον αρχιτέκτονα Νίκο Δελένδα, ακριβώς στη θέση του αρχικού νεοκλασικού και συνεχίζει την κληρονομιά της οικογένειας με θέα τα νησιά του Αρχιπελάγους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Προορισμοί

Προορισμοί

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Aria Concept Store

Aria Concept Store

Τιμές & Κρατήσεις

House of P&J L.Fermor

My Kimolos Car

My Kimolos Car

Special Offers

Special Offers

Τιμές & Κρατήσεις

Κρατήσεις