Μήλος

Things to See

Ο Αδάμαντας είναι το λιμάνι της Μήλου και η πρώτη γεύση που θα πάρετε φθάνοντας στη Μήλο. Το ομώνυμο χωριό βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του όρμου της Μήλου και αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου.Ο Αδάμαντας είναι το τουριστικό κέντρο του νησιού καθώς παρέχει όλα όσο χρειάζεται ο επισκέπτης. Από καφετέριες και εστιατόρια μέχρι ουζερί και μπαράκια, τράπεζες, φαρμακεία, ιατρεία καθώς επίσης και κάθε είδους εμπορικά καταστήματα. 

Η πρωτεύουσα της Μήλου είναι η Πλάκα, κτισμένη πάνω από τον Αδάμαντα και σε υψόμετρο 200 μ. περίπου. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό με στενά πλακόστρωτα δρομάκια, σκαλοπάτια και πλατείες που κρύβουν ταβέρνες, διάφορα μαγαζάκια και όμορφα αρχοντικά. 

Επισκεφτείτε το κάστρο το οποίο έχτισαν οι Βενετοί τον 13ο αιώνα και περιμένετε ώσπου να νυχτώσει για να απολαύσετε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα με πανοραμική θέα προς τον κόλπο του νησιού. 

Στην Πλάκα αξίζει επίσης να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείοτης Μήλου. 

Η Μήλος έχει και δεύτερο λιμάνι, τα Πολλώνια, το οποίο βρίσκεται στην βορειανατολική πλευρά του νησιού και απέχει 14 χλμ. από την Πλάκα και 10 χλμ. από τον Αδάμαντα. Από εδώ ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση για την Κίμωλο καθώς και αρκετά καΐκια και σκάφη τόσο για το πανέμορφο γειτονικό νησί όσο και για το γύρο της Μήλου

Η Μήλος διαθέτει μοναδικές παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε:

Τριάδες: Οι Τριάδες είναι τρεις παραλίες η μια δίπλα στην άλλη, με κοινά χαρακτηριστικά την ψιλή άμμο και τα πεντακάθαρα νερά.

Γέροντας: Ο Γέροντας είναι μια ακόμα παραλία της Μήλου που βρίσκεται στο Νότιο τμήμα του νησιού.

Παλαιοχώρι :Το Παλιοχώρι είναι από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε για να κολυμπήσετε.

Τσιγκράδο: Το Τσιγκράδο είναι μια παραλία με ψιλή άσπρη άμμο και βρίσκεται στην νότια πλευρά της Μήλου ανάμεσα στις παραλίες της Φυριπλάκας και του Γέρακα.

Φυριπλάκα: Η Φυριπλάκα είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία η οποία κόβεται στη μέση από έναν μεγάλο βράχο (πλάκα) που έχει αποκολληθεί από το βουνό.

Κλέφτικο :Στο Νοτιοδυτικότερο άκρο της Μήλου συναντάμε το Κλέφτικο.

Σαρακίνικο :Το Σαρακίνικο είναι ένα μοναδικό σε ομορφιά μέρος για να απολαύσετε τη θάλασσα και το κολύμπι. Το τοπίο μοιάζει με σεληνιακό καθώς απουσιάζει κάθε ίχνος βλάστησης και τα ηφαιστειογενή βράχια, από τα οποία έχει σχηματιστεί, έχουν λευκό χρώμα.

 

OFFERS
BACK TO TOP