Για κρατήσεις κάντε κλικ εδώ.

 

Τα Χανιά είναι από τις αρχαιότερες πόλεις στην Κρήτη, με πλούσια και πολυτάραχη ιστορία και αποτελούν την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις μαγευτικές παραλίες, τα ορεινά χωριά και τα ορειβατικά μονοπάτια της Δυτικής Κρήτης. Σήμερα είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νησιού, μια πόλη που έχει διατηρήσει την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και διατηρεί τα περισσότερα μνημεία της από την εποχή των Ενετών και των Τούρκων.

Παλιά & νέα πόλη

Τα Χανιά αποτελούνται κατά μια έννοια από δύο πόλεις: την παλιά και τη νέα πόλη, με τη νέα να αγκαλιάζει την παλιά και να απλώνεται σε ολοένα μεγαλύτερη ακτίνα.

Η παλιά πόλη επεκτείνεται παράλληλα με το ενετικό λιμάνι των Χανίων από το φρούριο του Φιρκά και το Ναυτικό Μουσείο, μέχρι την Πύλη της Αμμου μετά τα νεώρια προς τα ανατολικά. Πρόκειται για το κομμάτι της πόλης που περικλείεται από τα ενετικά τείχη και συμπεριλαμβάνει τα βυζαντινά Χανιά, αυτά που περικλείονταν από τα μικρότερης έκτασης βυζαντινά τείχη. Τα βυζαντινά τείχη προστάτευαν το φρούριο Καστέλι, το λόφο που πρωτοκατοικήθηκε στα Χανιά την νεολιθική εποχή.

Η όμορφη πόλη των Χανίων κατάφερε να διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα και το παραδοσιακό της χρώμα στο πέρασμα των χρόνων. Θεωρείται μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και η πιο γραφική πόλη της Κρήτης.

Η Βενετσιάνικη, η Τούρκικη και η σύγχρονη αρχιτεκτονική συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας ένα μοναδικό μείγμα που ελκύει τον επισκέπτη. Η πόλη συγκεντρώνει αρχαιολογικά μνημεία, ναούς και ποικίλα πολιτιστικά αξιοθέατα. Ετήσια φεστιβάλ μουσικής και χορού καθώς επίσης και γκαλερί που φιλοξενούν όλα τα είδη τέχνης, ικανοποιούν κάθε καλλιτεχνική αναζήτηση.

Το Βενετσιάνικο λιμάνι προσφέρεται για υπέροχες βόλτες, με πολλά μπαρ και εστιατόρια μπροστά στη θάλασσα. Οι γειτονιές της πόλης έξω από τα τείχη διατηρούν το Βενετσιάνικο αριστοκρατικό χαρακτήρα τους. Στενά δρομάκια, περιτριγυρισμένα από κλασικά σπίτια με διαφορετικές αρχιτεκτονικές επιρροές.

Alcanea Boutique Hotel, Χανιά
Alcanea Boutique Hotel, Χανιά

Χανιά, Κρήτη

Alcanea Boutique Hotel, Χανιά

The Authentic Spirit

Alcanea Boutique Hotel στην Κρήτη

Ταξιδέψτε στην ιστορία με τη μοναδική τοποθεσία του ξενοδοχείου στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, δίπλα στο Ναυτικό Μουσείο.

Astraia Residence, Χανιά
Astraia Residence, Χανιά

Χανιά, Κρήτη

Astraia Residence, Χανιά

The Authentic Spirit

Αstraia Residence στην Κρήτη

Επιλέξτε την πλήρως ανακαινισμένη διώροφη κατοικία στην Παλιά Πόλη των Χανίων που προσφέρει μαγική θέα στο Παλιό Λιμάνι.

Fileas Art Hotel, Χανιά
Fileas Art Hotel, Χανιά

Χανιά, Κρήτη

Fileas Art Hotel, Χανιά

The Authentic Spirit

Fileas Art Hotel στην Κρήτη

Τριώροφο boutique ξενοδοχείο έξι δωματίων με ιδιαίτερη διακόσμηση στην Παλιά Πόλη των Χανίων.