Η Πλάκα

Η Πλάκα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ακρόπολης και συνορεύει νότια με την συνοικία Μακρυγιάννη, ανατολικά με την περιοχή των Στύλων του Ολυμπίου Διός και του Ζαππείου, βόρεια με το εμπορικό κέντρο της Αθήνας και δυτικά με το Μοναστηράκι. Αποτελεί μια από τις ομορφότερες γειτονιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και περιλαμβάνει μια σειρά από αρχαία μνημεία, όπως το μνημείο του Λυσικράτη, τη Ρωμαϊκή αγορά, τον φημισμένο Πύργο των Ανέμων ή των Αέρηδων και τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού.

Κατοικείται αδιάκοπα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, ο οποίος αναπτύχθηκε κυρίως περιμετρικά της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας.

Μεταπολεμικά, τα κτίσματα της Πλάκας κρίθηκαν διατηρητέα στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα τη μοναδική συνοικία της Αθήνας που σε τέτοια έκταση παραμένει όπως ήταν πριν 100 χρόνια.

 

Μουσεία στην Πλάκα

Η Πλάκα προσφέρει πληθώρα αξιοθέατων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης που περιλαμβάνει το "Λουτρό των Αέρηδων" το μοναδικό από τα δημόσια λουτρά της Αθήνας που σώζεται έως τις μέρες μας, το Μουσείο Φρισύρα, το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη κ.α.

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Προορισμοί

Προορισμοί

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Aria Concept Store

Aria Concept Store

Τιμές & Κρατήσεις

House of P&J L.Fermor

Press

Press

Special Offers

Special Offers

Τιμές & Κρατήσεις

Κρατήσεις