BOOK NOW

Best Price Guarantee

We guarantee that by booking directly with Aria Hotels you are getting the lowest possible price for your stay. In the rare case that you find your rooms online at a lower rate, we would be happy to match that rate for you.

Τοποθεσία του Villa Athermigo ΚΡΗΤΗ

Η Βίλα Athermigo βρίσκεται στην επαρχία Αποκορώνου Χανίων, στον Άγιο Παύλο Γαβαλοχωρίου. Ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ευρώπης.

Άγιος Παύλος Γαβαλοχωρίου, Χανιά Κρήτης

Ένα μέρος ιστορίας, παράδοσης και φυσικού κάλλους. Ο Άγιος Παύλος Γαβαλοχωρίου, είναι ένα γραφικό χωριό στο κέντρο της χερσονήσου του Αποκόρωνα, κοντά στα χωριά Βάμος και Ντουλιανά. Αν και κατ’ εξοχήν αγροτικό χωριό, παρέχει αρκετές ανέσεις για τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων ταβερνών, καφετεριών, αρτοποιείου, mini market και αρκετών καταστημάτων. Το χωριό βρίσκεται πολύ κοντά, στην υπέροχη παραλία της Αλμυρίδας, αλλά και άλλες αμμώδεις παραλίες.

Η γύρω περιοχή, είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα. H φύση γύρω από το χωριό είναι πανέμορφη. Μπορεί κανείς να απολαύσει αξέχαστους περιπάτους μέσα από μονοπάτια που διασχίζουν τοπία γεμάτα άγρια φύση, ενώ τα ιστορικά μνημεία της περιοχής υπόσχονται να τραβήξουν το ενδιαφέρον ακόμη και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

 

 

Παραλίες Αποκόρωνα

 

Αλμυρίδα

Η Αλμυρίδα (5.9 χλμ.) βρίσκεται στην περιοχή του Αποκόρωνα στην είσοδο του κόλπου της Σούδας, σε απόσταση περίπου 2 χλμ. μετά τις Καλύβες και 22 χλμ. από τα Χανιά.

Η Αλμυρίδα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που απλώνεται κατά μήκος της παραλίας με μήκος περίπου 2 χλμ.

 

Παραλία Γεωργιούπολης

Η κύρια παραλία της Γεωργιούπολης (11.9χλμ.) είναι μια μεγάλη αμμουδιά που εκτείνεται σε μήκος 1-1,5 χλμ. προς τα ανατολικά.

Στη συνέχεια ενώνεται με την παραλία της περιοχής Καβρός και άλλες παραλίες ακόμα ανατολικότερα, μέχρι την Επισκοπή και τον Πετρέ, δημιουργώντας μια τεράστια παραλία με μήκος 10 χιλιόμετρα.

Η παραλία της Γεωργιούπολης ξεκινά από το πανέμορφο κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και μπορείτε να το επισκεφτείτε περπατώντας στο μόλο που έχει φτιαχτεί για να ενώσει το εκκλησάκι με την ξηρά.

Η παραλία έχει άμμο σε όλο το μήκος της και έχει βραβευτεί με μπλε σημαία. Εκτός από το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία, μπορείτε να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας με θαλάσσια σπορ.


Καλάμι

Το χωριό Καλάμι (12.7χλμ.) βρίσκεται 15χλμ. ανατολικά των Χανίων, στις νότιες ακτές του κόλπου της Σούδας και κοντά στα Μεγάλα Χωράφια. Έχει απεριόριστη θέα προς το κόλπο και το φρούριο της Σούδας, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχαία Απτέρα και στα τούρκικα φρούρια Ιντζεδίν και Παλαίκαστρο.

Μόλις 500μ. βόρεια του χωριού, σχηματίζεται μια όμορφη παραλία, με βαθιά νερά και στρογγυλά βότσαλα. Στο ανατολικό της τέρμα υπάρχει κι ένας μικρος λιμενίσκος με βαρκούλες. Η παραλία είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ντόπιους, ενώ δεν είναι πολύ οργανωμένη. Υπάρχουν μερικές ομπρέλες, αλλά και λίγα αλμυρίκια.


Κυανή Ακτή

Η Κυανή Ακτή (12.4χλμ.) βρίσκεται 18χλμ.ανατολικά των Χανίων και 1χλμ. δυτικά από τις Καλύβες. Δεν είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη, αν και είναι μια πολύ καλή επιλογή για κολύμπι.

Η Κυανή Ακτή είναι μια πολύ μεγάλη παραλία που είναι αμμουδερή και με ρηχά νερά. Είναι σχετικά λίγο οργανωμένη, αλλά υπάρχουν και μερικά σημεία κατά μήκος της, όπου προσφέρονται ομπρέλες και θαλάσσια σπορ. Επίσης, υπάρχουν μερικές καντίνες, ταβέρνες και καφέ από όπου μπορείτε να πάρετε τα απαραίτητα.

Στη μέση περίπου της παραλίας εκβάλει ο ποταμός Κοιλιάρης, ο οποίος πηγάζει από την κορυφή των Λευκών Ορέων. Υποστηρίζεται ότι το όνομα του ποταμού προήλθε από το «κυλίω», επειδή είναι ορμητικός και κυλά πέτρες στο περασμά του. Είναι από τα λίγα ποτάμια της Κρήτης έχουν νερό και το καλοκαίρι. Επίσης, υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες για πολύ χαλαρό rafting στο ποτάμι. Κάποτε ο Κοιλιάρης ήταν πλωτός και η παράδοση θέλει τους βυζαντινούς ευγενείς να αράζουν τα πλοία τους μέσα αυτόν. Η θάλασσα κοντά στο ποτάμι είναι αρκετά παγωμένη, λόγω του ποταμού.


Κερά

Η Κερά (62.8 χλμ.) βρίσκεται 20χλμ. ανατολικά της πόλης των Χανίων, ανάμεσα στις Καλύβες και στην Αλμυρίδα. Βρίσκεται στο τέλος μιας απότομης καταπράσινης πλαγιάς και για να την βρείτε θα πρέπει να στρίψετε σε ένα τσιμεντένιο δρόμο, ανάμεσα στις Καλύβες και την Αλμυρίδα, που οδηγεί στην παραλία μετά από 500μ.

Η παραλία συνδυάζει την ξανθιά άμμο και το βότσαλο και βρίσκεται σε ένα υπέροχο τοπίο, με ψηλούς βράχους στα άκρα της. Η θάλασσα είναι ρηχή και πεντακάθαρη. Δεν είναι οργανωμένη, αν και υπάρχουν αρκετές επιλογές για διαμονή και φαγητό στην περιοχή. Είναι μια ιδανική επιλογή για όσους δεν θέλουν πολύ κόσμο.

Η Κερά έχει θέα στα ανατολικά το νησάκι της Κάργας, όπου πολλά ψαροπούλια βρίσκουν καταφύγιο. Αντίθετα, στα δυτικά, υπάρχει ένας πανέμορφος επιμήκης βράχος που οι ντόπιοι ονομάζουν Κάραβος, επειδή θυμίζει καράβι.


Καλύβες

Οι Καλύβες (9.2 χλμ.) είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται 19χλμ. δυτικά των Χανίων, στην νότια ακτή του κόλπου της Σούδας. Το μικρό αυτό χωριό σχηματίζεται σε μια εύφορη καταπράσινη κοιλάδα, στην οποία εκβάλουν τρεις ποταμοί. Το όνομα του χωριού φαίνεται ότι προέρχεται από τις καλύβες που έστηναν οι γεωργοί στα κτήματα τους, για να διανυκτερεύουν το καλοκαίρι.

Χιλιομετρικές αποστάσεις
  • Χανιά: 27 χλμ.
  • Λιμάνι Σούδας: 20 χλμ.
  • Λιμάνι Χανίων: 28 χλμ.
  • Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων: 37 χλμ.
  • Αλμυρίδα: 6 χλμ.
  • Καλύβες: 8 χλμ.

 

Από Ρέθυμνο

Από αεροδρόμιο Χανίων

Από λιμάνι Χανίων

Από την Παλιά Πόλη των Χανίων

Από αεροδρόμιο Ηρακλείου

Από λιμάνι Ηρακλείου

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ενοικίαση Αυτοκινήτων: Για την ενοικίαση αυτοκινήτων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ακτοπλοϊκα δρομολόγια: Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

BACK TO TOP