Σαντορίνη

Things to See

Ακρωτήρι Θήρας

Η μεγάλη του έκταση (περίπου 200 στρέμματα), η άριστη πολεοδομική του οργάνωση, το αποχετευτικό του δίκτυο, τα περίτεχνα πολυόροφα κτήρια του με τον έξοχο τοιχογραφικό διάκοσμο, την πλούσια επίπλωση και οικοσκευή μαρτυρούν για τη μεγάλη του ανάπτυξη.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας

Κτίσθηκε το 1960 για να αντικαταστήσει το παλαιό μουσείο, που είχε κατασκευασθεί το 1902 και το οποίο καταστράφηκε στους σεισμούς του 1956. Η ανέγερση του νέου Μουσείου ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο.

Λαογραφικό Μουσείο Μανώλη Λιγνού, Κοντοχώρι Φηρών

Το Λαογραφικό μουσείο Εμμανουήλ Λιγνού απέχει μόλις 1 χλμ. από το κέντρο των Φηρών, και βρίσκεται στο Κοντοχώρι. Δημιουργήθηκε από τον Εμμανουήλ Αντ. Λιγνό, νομικό, δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «Θηραϊκά Νέα». Το κτίριο όπου στεγάζεται το μουσείο είναι του 1861.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Απo τη μοναδική Κόκκινη και τη Βλυχάδα, που θυμίζει σεληνιακό τοπίο, μέχρι τον οικογενειακό Μονόλιθο και τον κοσμοπολίτικο Περίβολο, η Σαντορiνη έχει να προτείνει μια σειρά απo μοναδικές οργανωμένες παραλiες:

Κόκκινη παραλία

Μονόλιθος

Βλυχάδα

Αγ. Γεώργιος - Περίβολος

Περίσσα

Καμάρι

Οινοποιεία

Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές και γεωλογικές συνθήκες του νησιού έχουν συντελέσει στη δημιουργία αμπελώνα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το Ασύρτικο και το Μαυροτράγανο, δύο γηγενείς ποικιλίες του νησιού η καλλιέργεια των οποίων χάνεται στο βάθος του χρόνου, απαντώνται σε αφθονία στο μικρό αυτό Κυκλαδίτικο νησί. Σήμερα η Σαντορίνη αποτελεί τον πρώτο τόσο οργανωμένο οινοτουριστικό προορισμό με επισκέψιμα οινοποιεία, καλά εστιατόρια και γευσιγνωσίες, όπως το Boutari Σαντορίνη, το Κτήμα Σιγάλα , το SantoWines κ.ά.

 

 

OFFERS
BACK TO TOP