ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

The Patrick & Joan Leigh Fermor House

Καλώς ορίσατε στην Οικία του Patrick και της Joan Leigh Fermor, στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης. Το 1996, ο Patrick και η Joan Leigh Fermor δώρισαν εν ζωή το ακίνητο αυτό, στο Μουσείο Μπενάκη. Σύμφωνα με την εκφρασμένη επιθυμία τους και με το Συμβόλαιο Δωρεάς το σπίτι μπορεί να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία συγγραφέων, ερευνητών, ποιητών και καλλιτεχνών, οι οποίοι αναζητούν έναν ήσυχο και φιλόξενο χώρο για να εργαστούν. Προβλέπεται όμως επίσης η δυνατότητα ενοικίασης του ακινήτου για τρεις μήνες κάθε χρόνο. Με τη συνεργασία αυτή που διέπεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, για τους μήνες αυτούς, το Μουσείο Μπενάκη διασφαλίζει τη διατήρηση του ακινήτου και την επισκεψιμότητα του, ενώ τις υπηρεσίες φιλοξενίας θα παρέχουν τα Aria Hotels, που ειδικεύονται στη φροντίδα ιστορικών οικημάτων στην Ελλάδα.

H Οικία Patrick και Joan Leigh Fermor βρίσκεται στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης και αποτελεί, αναμφισβήτητα, ένα από τα ωραιότερα ακίνητα της Ελλάδας. Μπορεί να ενοικιαστεί ως ενιαία βίλα για έως δέκα άτομα (Main House, Traditional House και Guest House) ή ως μεμονωμένες αυτόνομες κατοικίες για δύο  άτομα η κάθε μια.

Ένας μεσογειακός κήπος γεμάτος κυπαρίσσια, ελιές, σκίνους, άσπρες πικροδάφνες και αγριολούλουδα, περιβάλλει αρμονικά τα τρία πετρόκτιστα κτίσματα: την Κυρίως Οικία (Main House), τον γειτονικό χώρο εργασίας του συγγραφέα (Traditional House) καθώς επίσης και έναν ξενώνα (Guest House).

Αυτή την εποχή, πραγματοποιούνται οι εργασίες της επισκευής στα κτίσματα και της σχολαστικής φροντίδας του κήπου, ώστε να διατηρηθεί σωστά η αρχική του μορφή, ενώ από το 2020 θα αποτελεί τον απόλυτο προορισμό αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας για τρεις μήνες τον χρόνο από τα Aria Hotels στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Μουσείο Μπενάκη.

Για την περιγραφή της Οικίας Joan και Patrick Leigh Fermor, κάντε κλικ εδώ

Για κρατήσεις, κάντε κλικ εδώ

 

Ιστορία

Ο Sir Patrick Leigh Fermor ήταν μια από τις πιο χαρισματικές, γοητευτικές και περιπετειώδεις προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Συγγραφέας, λόγιος και παρασημοφορημένος ήρωας πολέμου, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς συγγραφείς της γενιάς του. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Αντίσταση της Κρήτης ως μέλος της Βρετανικής αποστολής. Θαύμαζε απεριόριστα και αγαπούσε την Ελλάδα. Στη δεκαετία του 1960, με τη σύζυγο του Joan αποφάσισαν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην Ελλάδα και να χτίσουν το σπίτι τους, με μεγάλη αγάπη και πολύ μεράκι, στο μοναδικό αυτό σημείο, στην Καρδαμύλη.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

EXPERIENCESin ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ
SPECIAL OFFERS
BACK TO TOP