ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

The Patrick & Joan Leigh Fermor House

Καλώς ορίσατε στην Οικία του Patrick και της JoanLeighFermor, που βρίσκεται στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης. Το 1996, ο Patrick και η JoanLeighFermor δώρισαν εν ζωή το ακίνητο αυτό, στο Μουσείο Μπενάκη. Σύμφωνα με την εκφρασμένη επιθυμία τους και με το Συμβόλαιο Δωρεάς το σπίτι μπορεί να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία συγγραφέων, ερευνητών, ποιητών και καλλιτεχνών, οι οποίοι αναζητούν έναν ήσυχο και φιλόξενο χώρο για να εργαστούν. Προβλέπεται όμως επίσης η δυνατότητα ενοικίασης του ακινήτου για τρεις μήνες κάθε χρόνο. Με τη συνεργασία αυτή που διέπεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, για τους μήνες αυτούς, το Μουσείο Μπενάκη διασφαλίζει τη διατήρηση του ακινήτου και την επισκεψιμότητα του, ενώ τις υπηρεσίες φιλοξενίας θα παρέχουν τα AriaHotels, που ειδικεύονται στη φροντίδα ιστορικών οικημάτων στην Ελλάδα.

H Οικία Patrick και JoanLeighFermor αποτελεί, αναμφισβήτητα, ένα από τα ωραιότερα ακίνητα της Ελλάδας. Ένας μεσογειακός κήπος γεμάτος κυπαρίσσια, ελιές, σκίνους, άσπρες πικροδάφνες και αγριολούλουδα, περιβάλλει αρμονικά τα τρία πετρόκτιστα κτίσματα: την Κυρίως Οικία , theMainHouse, που περιλαμβάνει τρεις σουίτες, τον γειτονικό χώρο εργασίας του συγγραφέα, ο οποίος έχει μετατραπεί στο TraditionalHouse, καθώς επίσης και έναν ξενώνα, theGuestHouse, δίπλα στο MainHouse.

Αυτό το Ιστορικό Οίκημα μπορεί να ενοικιαστεί ως ενιαία βίλα για έως δέκα άτομα (MainHouse, TraditionalHouse και GuestHouse) ή ως μεμονωμένες αυτόνομες κατοικίες, το TraditionalHouse και το GuestHouse, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και δύο  άτομα η κάθε μία. Όλοι οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στην κοινόχρηστη πισίνα, στην ιδιωτική παραλία και στον χώρο στάθμευσης, που διαθέτει το οίκημα.

Oι εργασίες της επισκευής στα κτίσματα και της σχολαστικής φροντίδας του κήπου, έχουν δρομολογηθεί έτσι ώστε να διατηρηθεί σωστά η αρχική του μορφή. H συνεργασία των AriaHotels με το Μουσείο Μπενάκη θα ξεκινήσει το 2020. Τα AriaHotels έχουν αναλάβει τη διαχείριση της οικίας για τρεις μήνες τον χρόνο, με σεβασμό σε αυτή τη μοναδική κληρονομιά , προσφέροντας στους επισκέπτες τον απόλυτο προορισμό αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας μέσα σε ένα περιβάλλον απέραντης γοητείας και ιδιαίτερου χαρακτήρα.

 

Για την περιγραφή της Οικίας Joan και Patrick Leigh Fermor, κάντε κλικ εδώ

Για κρατήσεις, κάντε κλικ εδώ

 

Ιστορία

Ο SirPatrickLeighFermor (1915-2011), παγκοσμίως γνωστός ως Paddy, ήταν μια από τις πιο χαρισματικές και περιπετειώδεις προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Συγγραφέας, λόγιος και παρασημοφορημένος ήρωας πολέμου, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς συγγραφείς της γενιάς του. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Αντίσταση της Κρήτης ως μέλος της Βρετανικής αποστολής. Θαύμαζε απεριόριστα και αγαπούσε την Ελλάδα. Στη δεκαετία του 1960, με τη σύζυγο του Joan αποφάσισαν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην Ελλάδα και να χτίσουν το σπίτι τους, με μεγάλη αγάπη και πολύ μεράκι, στο μοναδικό αυτό σημείο, στην παραλιακή πόλη Καρδαμύλη.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

CULTURAL LANDMARK

CULTURAL LANDMARK

ROMANTIC ESCAPE

ROMANTIC ESCAPE

BEACH DESTINATION

BEACH DESTINATION

EXPERIENCESin ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
SPECIAL OFFERS
BACK TO TOP