Καρδαμύλη, Μάνη

Things to See

Ένα από τα αξιοθέατα στην Καρδαμύλη, είναι ο Πύργος του Μούρτζινου, στον ιστορικό οικισμό της Παλαιάς Καρδαμύλης. Περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια θα δείτε και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποία χρονολογείται από τα χρόνια του Βυζαντίου, και να θαυμάσετε το περίφημο καμπαναριό της. Εντυπωσιακοί είναι οι πύργοι με τη χαρακτηριστική μανιάτικη τεχνοτροπία. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη της Καρδαμύλης, και να απολάυσετε τον καφέ σας σε ένα από τα γραφικά cafe. Αξίζει να επισκεφθείτε το ιστορικό λαογραφικό μουσείο του Εξωχωρίου "η Ανδρουβίστα".

Πολλές παραλίες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση, όπως, τα Ριτσά, η Χαλικιά, το Σάλιο, τα Δελφίνια, το Καλαμίτσι, ο Φονέας και το Νέο Προάστιο. Η παραλία Ριτσά, βρίσκεται μόλις 2 βήματα από τα καταλύματα Liodentra και Salvia, και προσφέρεται για κολύμπι στα καταγάλανα νερά της και για βόλτα με θαλάσσιο ποδήλατο ή κανό. Η περιοχή είναι ιδανική για ψάρεμα ή εξερεύνηση του βυθού.

Γύρω από την Καρδαμύλη υπάρχουν χωριά όπως η Πλάτσα, οι Θαλάμες, η Στούπα με την ωραία παραλία της, ή ο Άγιος Νικόλαος, των οποίων η ιστορία ανατρέχει στα βυζαντινά χρόνια και αποτελούν ενδιαφέροντες προορισμούς κοντινών εκδρομών.

Οι λάτρεις της ορειβασίας, θα βρουνπολλά ορεινά μονοπάτια να ξεκινούν από την Καρδαμύλη , ιδανικά για mountain biking, τα οποία καταλήγουν ακόμα και στην κορυφή του Ταϋγέτου, της ψηλότερης οροσειράς της Πελοποννήσου. 

 Στη Λακωνική Μάνη ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει το Οίτυλο, την Αρεόπολη και τα φημισμένα σπήλαια του Δυρού.

 

 

OFFERS
BACK TO TOP