Ζαγόρι

Things to See

Περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα σοκάκια στα παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου με τα διακριτικά πετρόχτιστα σπίτια. Κάντε ένα διάλειμμα για ένα τσίπουρο στην κεντρική πλατεία, κάτω από τη σκιά του πλάτανου.

Κάντε village hopping μέσω των παλιών μονοπατιών, που διασχίζουν τα ποτάμια από την κορυφή των πέτρινων γεφυριών και απολαύστε τη γύρω φύση. Ανακαλύψετε τις ομορφιές του απαράμιλλου Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου και Βάλια Κάλντα με ένα 4Χ4 εκτός δρόμου.

Η οροσειρά της Τύμφης καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Ζαγορίου. Βαθιές κοιλάδες, φαράγγια, απότομες πλαγιές, ρέματα, ποτάμια, λίμνες, τα δάση και τα λιβάδια εναλλάσσονται σε ένα τοπίο άγριας και παρθένας ομορφιάς, που οι άνθρωποι στο Ζαγόρι σέβονται και προστατεύουν. Σήμερα, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου - Αώου προστατεύει τις περιοχές αυτές από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γραφικά φαράγγια του Ζαγορίου.

Θαυμάστε τα μοναδικά πέτρινα γεφύρια της περιοχής και το πολύ γραφιό τοπίο. Το πιο γνωστό είναι η γέφυρα Κόκκορης, το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα και η γέφυρα Μίσσιου.


Επισκεφθείτε τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της περιοχής, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Τσεπέλοβο, Αγίας Παρασκευής εκκλησία στο Μονοδένδρι, καθώς και το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας στα Άνω Πεδινά.


Θαυμάστε τη μοναδική θέα της χαράδρας του Βίκου, το δεύτερο βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο μετά το Grand Canyon, στην Αριζόνα.

Εξοικειωθείτε με την παράδοση του Ζαγορίου μέσα από τα μικρά μουσεία στο Μονοδένδρι, στο Κουκούλι και στον Ελαφότοπο.

Το Ζαγόρι μπορείτε να το επισκεφθείτε όλο το χρόνο και προσφέρει διαφορετικά πράγματα για τον ταξιδιώτη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου!

OFFERS
BACK TO TOP