Κεφαλονιά

Αργοστόλι

Σε μια χερσόνησο στη νοτιοδυτική ακτή της Κεφαλονιάς βρίσκεται η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Αργοστόλι. Αν και η ιστορία της προηγείται της δεκαετίας του 1950, η παλιά πόλη καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από σεισμό το 1953 και ξαναχτίστηκε σε μοντέρνο στυλ, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο. Ως αποτέλεσμα, σήμερα είναι ένα γραφικό μέρος, με έναν παραλιακό πεζόδρομο με φοίνικες, όπου δένουν τοπικά ψαροκάικα, και εδώ χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης του νησιού.

Φισκάρδο

Αναμφισβήτητα το ομορφότερο χωριό της Κεφαλονιάς, το Φισκάρδο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού και είναι ο μόνος οικισμός που έχει διατηρήσει την βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα. Περιβάλλεται από ένα πυκνό δάσος κυπαρισσιών και είναι χτισμένο γύρω από έναν απάνεμο κόλπο, κάνοντας το δημοφιλές στα πληρώματα ιστιοπλοΐας που δένουν τα γιοτ τους εδώ τις νύχτες του καλοκαιριού. Τα περισσότερα από τα σπίτια γύρω από το λιμάνι φιλοξενούν πλέον πολυτελή εστιατόρια με θαλασσινά, καφέ και εξοχικές κατοικίες.

Άσσος

Η Άσσος είναι ένα ήσυχο μικρό χωριό στη βορειοδυτική ακτή του νησιού, 10 χιλιόμετρα από το δημοφιλές χωριό Φισκάρδο. Είναι χτισμένο σε ένα μονοπάτι που συνδέει μια λοφώδη χερσόνησο με ο υπόλοιπο νησί. Για να φτάσετε, κατεβαίνετε μια σειρά από στροφές μέχρι εκεί που το χωριό ξεδιπλώνεται σε ένα γραφικό λιμανάκι, που περιβάλλεται από ταβέρνες με θαλασσινά. Η χερσόνησος καλύπτεται από τα ερείπια ενός ενετικού κάστρου του 16ου αιώνα, στο οποίο μπορείτε να περπατήσετε για να το δείτε πιο προσεκτικά, και υπάρχουν μερικές παραλίες με βότσαλο κοντά στο χωριό, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε.

Φάρος των Αγίων Θεοδώρων

Ο φάρος των Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται σε μια χερσόνησο περίπου 3 χλμ βόρεια του Αργοστολίου. Ο φάρος κατασκευάστηκε το 1828 από τους Βρετανούς, που κυβερνούσαν το νησί εκείνη την εποχή. Πρόκειται για ένα κτίριο δωρικής αρχιτεκτονικής και το ύψος του είναι 11μ.

Μονή Αγίου Γερασίμου

Η Μονή του Αγίου Γερασίμου βρίσκεται σε μια βουνοπλαγιά κοντά στο χωριό Βαλσαμάτα, στο κέντρο του νησιού. Εδώ έζησε ως μοναχός ο προστάτης άγιος του νησιού και φυλάσσονται τα λείψανά του. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο άγιος τους έχει θαυματουργές ικανότητες.

Μονή Κηπουραίων

Το μοναστήρι των Κηπουραίων στο Ληξούρι έχει χτιστεί στην άκρη μιας απότομης πλαγιάς και προσφέρει υπέροχη θέα στη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα. Έχει πολλές σπάνιες μεταβυζαντινές εικόνες.

Κάστρο του Αγίου Γεωργίου

Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από το χωριό Περατάτα, περίπου 7 χλμ από το Αργοστόλι. Χτίστηκε αρχικά από τους Βυζαντινούς αλλά οι Ενετοί του έδωσαν την τελική του μορφή το 1504. Το Κάστρο είναι σχεδόν ερειπωμένο σήμερα από τις επιδρομές και τον σφοδρό σεισμό που έπληξε την Κεφαλονιά το 1953.

Ληξούρι

Το Ληξούρι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της Κεφαλονιάς, που βρίσκεται 35 χλμ δυτικά του Αργοστολίου. Η πόλη απλώνεται γύρω από τον γαλάζιο κόλπο του Αργοστολίου με θέα την πρωτεύουσα. Πλοία με τακτικά δρομολόγια συνδέουν τους δύο προορισμούς. Η πανέμορφη πόλη του Ληξουρίου χτίστηκε στη θέση που ήταν η αρχαία πόλη Πάλη, μια από τις τέσσερις κύριες πόλεις της Κεφαλονιάς κατά την Αρχαιότητα. Λόγω του μεγάλου σεισμού του 1953 η πόλη καταστράφηκε και μόνο μερικά αρχοντικά σώθηκαν και φαίνονται ακόμα και σήμερα.

Οι καταρράκτες του Ποτιστή

Η πεζοπορία στους καταρράκτες της Κεφαλονιάς μας δείχνει μια εξαιρετική όψη του ποικίλου τοπίου του νησιού. Εδώ η φύση επιφυλάσσει μια έκπληξη που κρύβεται στην πλούσια βλάστηση μεταξύ Σκάλας και Πόρου. Στην περιοχή αυτή μπορείτε να βρείτε τους καταρράκτες του Ποτιστή. Ακολουθώντας το στενό μονοπάτι κατά μήκος ενός μικρού ποταμού, αυτή η πεζοπορία σας οδηγεί μέσα από την ανέγγιχτη φύση σε μια ποικιλία από εντυπωσιακούς μικρότερους και μεγαλύτερους καταρράκτες.

OFFERS
BACK TO TOP