ΚΡΗΤΗ

ΚΡΗΤΗ

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, στα βόρεια παράλιά της, καθώς και ο μεγαλύτερος λιμένας του νησιού. Βρίσκεται στο δυτικότερο από τα τρία επίνεια της Κνωσού, που την περίοδο του μινωικού πολιτισμού είχε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού στην Κρήτη, φέροντας ίδιο όνομα προς τιμήν του αρχαίου ιερού ναού του Ηρακλέους. Στους αιώνες που ακολούθησαν, το Ηράκλειο παρέμεινε μικρό και άσημο έως το 823 που Άραβες Σαρακηνοί κατέλαβαν το νησί και κατέστρεψαν την μέχρι τότε πρωτεύουσα της νήσου Γόρτυνα. Αναζητώντας τότε μια νέα παράλια πόλη για ορμητήριό τους, επέλεξαν την περιοχή του Ηρακλείου. Ακολούθησε η οχύρωση της περιοχής, τμήμα της οποίας σώζεται μέχρι σήμερα, με μια περιμετρική μεγάλη τάφρο από την οποία προέρχεται και η ονομασία της πόλης Rabdh-el-Khandak (= φρούριο της τάφρου), ή απλούστερα Χάντακ, καθιστώντας την ορμητήριο των πειρατικών τους δραστηριοτήτων.

Το Ηράκλειο διαθέτει επίσης ένα από τα μεγαλύτερα σήμερα σε κίνηση αεροδρόμια της Ελλάδας (δεύτερο στο σύνολο μετά της Αθήνας), το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", καθώς και λιμάνι με πυκνή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΚΡΗΤΗ

Scalani Hills Residences

The Taste of Greece

ΚΡΗΤΗ

The Island Concept

Your Island Story
SPECIAL OFFERS

ΚΡΗΤΗ

Alcanea Boutique Hotel

The Authentic Spirit

ΚΡΗΤΗ

Fileas Art Hotel

The Authentic Spirit

ΚΡΗΤΗ

Cressa Ghitonia Village

Authentic Village Life
SPECIAL OFFERS

ΚΡΗΤΗ

Astraia Residence

The Authentic Spirit

ΚΡΗΤΗ

Villa Athermigo

A Journey Through Time
SPECIAL OFFERS

EXPERIENCES IN ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο, Scalani Hills

ACTIVITIES

Ηράκλειο, Scalani Hills

Το οινοποιείο είναι ανοιχτό στο κοινό και διαθέτει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ξενάγησης. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ξενάγηση ή τη γευστική δοκιμή που τον ενδιαφέρει.

Scalani Hills

DINING & BARS

Scalani Hills

Το Scalani Hills ειδικεύεται στην παραγωγή των πιο αρωματικών κρασιών της Ευρώπης.

Scalani Hills

WEDDING & EVENTS

Scalani Hills

Με άφθονο χώρο με θέα στα υπέροχα αμπέλια, οι εταιρικές εκδηλώσεις, οι ιδιωτικές γιορτές και οι γάμοι μετατρέπονται σε μαγικές συγκεντρώσεις απαράμιλλης γοητείας.

EXPERIENCESin ΚΡΗΤΗ
SPECIAL OFFERS
BACK TO TOP