ΣΕΡΙΦΟΣ

Aria Residence Serifos

Η Aria Residence βρίσκεται στην καρδιά της Χώρας της Σερίφου με πανέμορφη θέα προς τη θάλασσα και το γύρω οικισμό.

Ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές ή για φιλικές παρέες και προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής καθώς διατηρεί το κέλυφός της αναλλοίωτο, ενώ η μοναδική της τοποθεσία στο διατηρητέο οικισμό της πρωτεύουσας της Σερίφου καθιστά εύκολη τη μετακίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις του νησιού.

Η υπερυψωμένη χώρα της Σερίφου αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, με όλα τα παραδοσιακά καφενεία, τα ταβερνάκια, τα εστιατόρια και τα μπαράκια να είναι συγκεντρωμένα λίγα μόλις βήματα από την κατοκία. Επίσης, πολύ κοντά υπάρχει διαθέσιμος δημοτικός χώρος στάθμευσης.


Ιστορία

Κορυφαίο σημείο της Σερίφου είναι η πρωτεύουσα της, η Χώρα, η οποία θεωρείται πρότυπο μεσαιωνικού οχυρωμένου οικισμού, κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στο βραχώδες ύψωμα του όρμου του Λιβαδιού για την προστασία της από τις επιδρομές των πειρατών.

Από τον μεσαιωνικό οικισμό σώζονται σήμερα δύο είσοδοι (Λότζιες), στην μία από τις οποίες υπάρχει οικόσημο από την εποχή της Ενετοκρατίας. Στην κορυφή του λόφου σώζονται ερείπια του ενετικού κάστρου, που χτίστηκε το 1434 από την οικογένεια των Μικιέλι, ενώ στο ψηλότερο σημείο του βράχου βρίσκεται η εκκλησία του Άγιου Κωνσταντίνου. Από εδώ ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το Αιγαίο και τα γύρω νησιά (Σίφνος, Κύθνος, Μήλος, Κίμωλος). Λίγο πιο κάτω είναι η εκκλησία του Άϊ Γιάννη του Θεολόγου, χτισμένη στο κοίλωμα ενός βράχου και σύμφωνα με την παράδοση πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού της Αθηνάς.

Η Χώρα είναι χωρισμένη σε δύο συνοικίες, την Πάνω και την Κάτω Χώρα, ενώ οι δημόσιοι χώροι είναι πολύ περιορισμένοι λόγω της «σφιχτής» της δόμησης, όπως η Πιάτσα της Πάνω Χώρας (Πλατεία του Δημαρχείου). Το δημαρχείο στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο. Στην Κάτω Χώρα βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού (ιδιοκτησία του Συνδέσμου Σεριφίων), στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει αντικείμενα της παραδοσιακής ζωής του νησιού, αλλά και δείγματα του ορυκτού πλούτου της γης της Σερίφου.

Πίσω από το Λαογραφικό μουσείο υπάρχει ένα μικρό θέατρο χωρητικότητας 300 ατόμων, όπου λαμβάνουν χώρα διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης στην κάτω Χώρα βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα της κλασικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου. Στη Χώρα υπάρχουν πολλά μπαράκια και εστιατόρια, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις τοπικές γεύσεις και να γευτεί το ντόπιο κρασί.

Ξεχωριστή θέση στη Χώρα καταλαμβάνει η πλατεία των Μύλων όπου σήμερα σώζονται μόνο τρεις αναπαλαιωμένοι και διακρίνονται τα ερείπια των υπόλοιπων. Εδώ υπάρχουν μαγαζάκια με τουριστικά είδη, μίνι μάρκετ, φούρνος αλλά και μπαράκια, που σφύζουν από ζωή τις νυχτερινές ώρες.

PET FRIENDLY

PET FRIENDLY

FAMILY TRAVEL

FAMILY TRAVEL

ROMANTIC ESCAPE

ROMANTIC ESCAPE

BEACH DESTINATION

BEACH DESTINATION

ΕΟΤ / ΜΗ.Τ.Ε:1172K133K1321901

EXPERIENCESin ΣΕΡΙΦΟΣ
SPECIAL OFFERS
BACK TO TOP