Λασίθι

Things to See 

Παραλίες

Αλμυρός

Η αμμώδης παραλία του Αλμυρού απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο του Αγίου Νικολάου (2 χλμ. περίπου) και αποτελεί την πλησιέστερη δημόσια παραλία από το ξενοδοχειακό συγκρότημα του The Island Concept, με εύκολη πρόσβαση στα 300 μέτρα περίπου με τα πόδια.

Αμμουδαρά

Βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων νότια του Αγίου Νικολάου.

Άγιος Παντελεήμονας

Η οργανωμένη παραλία Άγιος Παντελεήμονας, περίπου 13 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο.

Καραβοστάσι

Η παραλία Καραβοστάσι, περίπου 13 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, είναι προσβάσιμη με ασφαλτοστρωμμένο δρόμο από το δυτικό της άκρο. 

Θόλος (Καβούσι)

Η παραλία Θόλος (Καβούσι) βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο και είναι μια ήσυχη παραλία με βότσαλα και πράσινα νερά. 

Βούλισμα (Χρυσή Ακτή)

Η Χρυσή ακτή ή Βούλισμα όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, είναι η μεγαλύτερη δημοτική παραλία του Καλού Χωριού, σε απόσταση περίπου 15 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο. 

Παραλία Σητείας

Η Σητεία με την υπέροχη μεγάλη παραλία της είναι η τελευταία μεγάλη πόλη της ανατολικής Κρήτης και απέχει περίπου 70 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο.

Αγία Φωτιά

Περίπου 4 χλμ. ανατολικά της Σητείας και περίπου 58 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, βρίσκεται η Αγία Φωτιά

Ιεράπετρα.

Περίπου 32 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται η μεγάλη παραλία της Ιεράπετρας, με μήκος 2,5 χλμ! 

Αξιοθέατα

Άγιος Νικόλαος

Το κέντρο του Αγίου Νικολάου βρίσκεται 65 χλμ. ανατολικά από το Ηράκλειο. Ο Άγιος Νικόλαος ή απλά "Άγιος", όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν οι ντόπιοι, δεσπόζει στον όμορφο κόλπο του Μεραμπέλλου, στο Nομό Λασιθίου στην Ανατολική Κρήτη.

Βάι

Το Βάι είναι διάσημο για το φοινικόδασός του που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία. Είναι το μεγαλύτερο φοινικόδασος στην Κρήτη, με ενδημικούς Κρητικούς φοίνικες.

Κάτω Ζάκρος

Η Κάτω Ζάκρος βρίσκεται πραγματικά στο ανατολικό άκρο της Κρήτης. Μια πράσινη όαση σε ένα έντονο τοπίο, σε έναν όρμο πολύ καλά προστατευμένο από τους περισσότερους ανέμους.

Ίτανος

Η Ίτανος είναι ένα ενδιαφέρον τοπίο και ένας ιδιαίτερα σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, που βρίσκεται στη βάση του Ακρωτηρίου Σίδερο στο πιο βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης. 

Παλαίκαστρο

Το Παλαίκαστρο είναι ένα μεγάλο χωριό (1.100 κατοίκων), με τους περισσότερους κατοίκους του να εργάζονται στον τομέα της γεωργίας. 

Σφάκα

Η Σφάκα είναι ένα μικρό γραφικό χωριό, με περίπου 400 κατοίκους, στο νομό Λασιθίου Κρήτης. Βρίσκεται στην Εθνική Οδό Σητείας - Αγίου Νικολάου και απέχει 33 χλμ. από τη Σητεία και 40 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο. 

Μόχλος

Ο Μόχλος είναι ένα από τα λίγα πραγματικά ήσυχα μέρη αριστερά στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Ένα κύριο χαρακτηριστικό του Μόχλου είναι το νησί με το ίδιο όνομα που απέχει μόλις 150 μέτρα από την ακτή. 

Σητεία

Η Σητεία είναι η κύρια πόλη της Ανατολικής Κρήτης.Η Σητεία είναι περίπου 2-3 ώρες από το Ηράκλειο με το αυτοκίνητο. Υπάρχουν λεωφορεία προς Άγιο Νικόλαο περίπου 5 φορές την ημέρα.  Διαθέτει επίσης μια πολύ όμορφη παραλία που κατά μήκος της υπάρχουν πολλές καφετέριες και ταβέρνες.

 

OFFERS
BACK TO TOP