Λασίθι

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εθνικές Επέτειοι

29/5 Τοπική Εθνική γιορτή της Μάχης του Λασιθίου το 1867. Εορτάζεται με λαμπρότητα στην Ιερά Μονή Κρυσταλλένιας όπου και ο τόπος θυσίας.

Τζερμιάδο

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (κινητή ημερομηνία): Διονυσιακό Καρναβάλι.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Τριήμερη εορτή πατάτας που συνεορτάζεται με την πατρίδα της πατάτας, το Περού.

Ψυχρό

Τριήμερη εορτή τα ΔΙΚΤΑΙΑ (όπου βρίσκεται το σπήλαιο Δικταίο Άντρο, ο τόπος γέννησης του μυθολογικού Θεού ΔΙΑ).

Κάτω Μετόχι

27/8 Η γιορτή Ξεφουρνίσματος (ένα είδος παραδοσιακού ψωμιού της Κρήτης) που η ίδια η ονομασία του μαρτυρεί τις εφτά ζύμες.

Αβρακόντε

Αύγουστος. Εορτή του Κολοκυθιού.

Ναυτική εβδομάδα

Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Λιμεναρχείο Σητείας, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Περιλαμβάνει διαλέξεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

Καρναβάλι Σητείας

Θεσμός σχετικά πρόσφατος, συγκεντρώνει συμμετοχές από χωριά και πολιτιστικούς συλλόγους του Δημοτικού διαμερίσματος της Σητείας. Διοργανώνεται από τον Δήμο Σητείας και γίνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην πόλη μας.

Κορνάρεια

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη της Σητείας, που ξεκινούν αρχές Ιουνίου και διαρκούν έως τέλη Αυγούστου. Θεσμός καταξιωμένος, με ευρύτατη απήχηση.

Γιορτή καλαμποκιού

Είναι καινούριος θεσμός και προγραμματίζεται τον Ιούνιο στην κεντρική πλατεία του χωριού Πισκοκέφαλο. Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοκεφάλου. Περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις.

Γιορτή Δέσπολου

Γιορτάζεται τα τελευταία 4 χρόνια στην κεντρική πλατεία του χωριού Τουρλωτή τον Ιούνιο. Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλωτής. Περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις.

Festival

«Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες» (Σεπτέμβριος)

SPECIAL OFFERS
BACK TO TOP