Για κρατήσεις κάντε κλικ εδώ

 

Η Ανατολική Κρήτη φημίζεται για την αυθεντικότητά της και τα καλά προστατευόμενα ορεινά χωριά της, για τα όμορφα τοπία της και τον παρθένο, ανέγγιχτο χαρακτήρα της. Συγκεκριμένα, ο Νομός Λασιθίου, με πρωτεύουσα τον Άγιο Νικόλαο, είναι ο ανατολικότερος και ο λιγότερο κατοικημένος νομός της Κρήτης. Βρέχεται στις τρεις πλευρές του με το Κρητικό πέλαγος βόρεια, το Καρπάθιο ανατολικά και το Λιβυκό νότια και δυτικά συνορεύει με τον νομό Ηρακλείου, με φυσικό σύνορο την οροσειρά Δίκτη.

Η ακτογραμμή του Νομού Λασιθίου είναι ποικίλη με ένα μεγάλο κόλπο (Μεραμπέλλου), μια λιμνοθάλασσα (Βουλισμένη Αγίου Νικολάου) εκτεταμένες παραλίες, μικρά και μεγάλα λιμάνια στο βορρά (Ελούντας, Σητείας, Πόρου και Φανερομένης), τα λιμάνια Γκράντε, Καρούμπι και Ζάκρος στα δυτικά και στα νότια Μακρυγιαλός και Καλά Νερά. Τα ακρωτήρια του νομού είναι του Αγίου Ιωάννη, Φανερωμένης, Σίδερου (Αγίου Ισιδώρου), Ζάκρου και Πλάκα.

Τα νησιά που ανήκουν στο νομό είναι πολλά και ενδιαφέροντα: η Σπιναλόγκα, ενετικό οχυρό που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν και ως τόπος συγκέντρωσης των Χανσενικών (λεπρών), οι Άγιοι Πάντες που αποτελεί καταφύγιο των κρητικών αιγάγρων (κρι κρι), η Κολοκύθα, η Ψείρα, οι Διονυσάδες με αρχαία ευρήματα, η Ελάσα, το Κουφονήσι, η Χρυσή με ένα ενδημικό είδος κέδρου κ.α.

The Island Concept, Άγιος Νικόλαος
The Island Concept, Άγιος Νικόλαος

Άγιος Νικόλαος, Κρήτη

The Island Concept, Άγιος Νικόλαος

Your Island Story

The Island Concept στην Κρήτη

Το μοναδικό αυτό boutique ξενοδοχείο, εγκατεστημένο σε μια μικρή χερσόνησο στον Άγιο Νικόλαο, διαθέτει 16 δωμάτια και σουίτες. Το “The Island Concept” είναι εμπνευσμένο από τα ελληνικά νησιά και την ιστορία τους.

Cressa Ghitonia Village, Λασίθι
Cressa Ghitonia Village, Λασίθι

Λασίθι, Κρήτη

Cressa Ghitonia Village, Λασίθι

Authentic Village Life

Cressa Ghitonia Village στην Κρήτη

Η Κρήσσα Γειτονία είναι μια παραδοσιακή γειτονιά του 1800 στο Λασίθι, που ανακατασκευάστηκε διατηρώντας τον χαρακτήρα της.