Σαντορίνη

Η Σαντορίνη βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο των Κυκλάδων μεταξύ της Ίου και της Ανάφης.

Φημίζεται παγκοσμίως για την εκπληκτική καλντέρα, δημιούργημα της πολύ ισχυρής ηφαιστειακής έκρηξης κατά τη διάρκεια των Προϊστορικών χρόνων 3,000 χρόνια πριν. Τα ζεστά νερά μεταξύ Νέας και Παλαιάς Καμένης είναι η απόδειξη ότι το ηφαίστειο παραμένει ενεργό και στις μέρες μας.Η γεωλογική αυτή καταστροφή συνετέλεσε στην άριστη συντήρηση του Προϊστορικού χωριού στην περιοχή Ακρωτήρι το οποίο αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Οι απότομες πλαγιές, τα καλλιτεχνικά τοποθετημένα κτίσματα στην κόψη του βράχου σε συνδυασμό με τα χρώματα του ορίζοντα όταν δύει ο ήλιος επιβεβαιώνουν τη φήμη του ως ο ρομαντικότερος προορισμός ίσως του κόσμου.

Παραλίες στην Σαντορίνη

Απo τη μοναδική Κόκκινη και τη Βλυχάδα, που θυμίζει σεληνιακό τοπίο, μέχρι τον οικογενειακό Μονόλιθο και τον κοσμοπολίτικο Περίβολο, η Σαντορiνη έχει να προτείνει μια σειρά απo μοναδικές οργανωμένες παραλiες.

Κόκκινη παραλία

Η εντυπωσιακότερη όλων, στη Σαντορίνη. Μην τη χάσετε, αφού αποτελεί τον ορισμό της ηφαιστειογενούς παραλίας. Όλα είναι βαμμένα στο κόκκινο: οι βράχοι που χύνονται μέχρι τη θάλασσα, αλλά και η εναλλαγή άμμου και βότσαλου. Πολυσύχναστη παραλία, κυρίως από τις νεότερες ηλικίες.

Πώς θα πάτε: Από τα Φηρά παίρνετε τον δρόμο για το Ακρωτήρι. Από κει, στρίψτε δεξιά, παρκάρετε στο εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα και ξεκινήστε το περπάτημα. 5 – 10’ περπάτημα στο χωμάτινο μονοπάτι και φτάσατε!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Κόκκινη Παραλία έχει κριθεί ακατάλληλη για επίσκεψη λόγω των απρόβλεπτων κατολισθήσεων. Όσοι την επισκέπτονται το κάνουν με δική τους ευθύνη.

Μονόλιθος

Ιδανική για οικογένειες με παιδιά! Άνετη, επίπεδη παραλία με σκούρα, ψιλή άμμο και ρηχά νερά.

Πώς θα πάτε: Με αυτοκίνητο και τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων. Βρίσκεται 9 χλμ. από τα Φηρά.

Βλυχάδα

Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες οργανωμένες παραλίες της Σαντορίνης, ιδανική για εκείνους που δεν συμπαθούν τη βαβούρα. Τα ηφαιστειακά λευκά βράχια της θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Θαλασσινές δραστηριότητες δεν υπάρχουν.

Πώς θα πάτε: Από τα Φηρά παίρνετε τον δρόμο για το Ακρωτήρι και μετά από 13 χλμ., αφού περάσετε τη στροφή για Ακρωτήρι, θα δείτε την ταμπέλα που δείχνει να στρίψετε προς τη Βλυχάδα.

Αγ. Γεώργιος - Περίβολος

Η παραλία με τα υπέροχα νερά, τα κοσμοπολίτικα μαγαζιά και τον καλό κόσμο του νησιού. Μαύρη άμμος και πεντακάθαρα νερά. Μπορεί να μη θυμίζει το ηφαιστειακό τοπίο της Σαντορίνης αλλά είναι η παραλία που προσφέρεται για ασφαλείς βουτιές και ατέλειωτη ηλιοθεραπεία σε άνετες ξαπλώστρες, με υπόκρουση καλοκαιρινές μουσικές. Προσοχή: σε κάποια σημεία γλιστράει λόγω της πέτρας.

Πώς θα πάτε: Από τα Φηρά παίρνετε τον δρόμο για το Εμπορείο και, αφού το περάσετε, φτάνετε στον Περίβολο. Υπάρχει πρόσβαση και με λεωφορείο. Ζητήστε να σας αφήσουν στον Περίβολο, μιας και το λεωφορείο κάνει τέρμα στην Περίσσα.

Περίσσα

Η βραβευμένη με μία γαλάζια σημαία φυσική συνέχεια του Περίβολου, που φτάνει μέχρι τον επιβλητικό λευκό βράχο στην άκρη της παραλίας και είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ. Οι ριψοκίνδυνοι, μπορείτε να κάνετε βουτιές κοντά στα βράχια, στο τέλος της παραλίας.

Πώς θα πάτε: Βρίσκεται κάτι λιγότερο από 15 χλμ. από τα Φηρά. Και εδώ θα έρθετε μέσω Εμπορείου, αλλά δεν θα στρίψετε για Άγιο Γεώργιο ή Περίβολο. Μπορείτε επίσης να έρθετε με λεωφορείο.

Καμάρι

Μια βραβευμένη με δύο γαλάζιες σημαίες παραλία, οργανωμένη και ευρύχωρη. Η θάλασσα είναι αρκετά βαθιά και στην παραλία έχει άμμο. Στο βόρειο τμήμα της παραλίας η θάλασσα έχει γλιστερή πλάκα, ενώ πολύ καλό μέρος για βουτιές (για τους τολμηρούς και τους ριψοκίνδυνους) είναι η Καμάρα προς τον λόφο του Προφήτη Ηλία.

Πώς θα πάτε: Με αυτοκίνητο και λεωφορείο. Είναι η παραλία της Σαντορίνης που μπορείτε να επισκεφθείτε πιο εύκολα, μιας και υπάρχει αρκετή σήμανση και πολύ καλό οδικό δίκτυο.

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Προορισμοί

Προορισμοί

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Aria Concept Store

Aria Concept Store

Τιμές & Κρατήσεις

House of P&J L.Fermor

Press

Press

Special Offers

Special Offers

Τιμές & Κρατήσεις

Κρατήσεις