Υπαίθριες Δραστηριότητες

Τα Ζαγοροχώρια με τα βουνά, τα ποτάμια, τα φαράγγια, τα αρχαία μονοπάτια, και την αξεπέραστη φύση του Εθνικού Πάρκου Βίκου-Αώου παρουσιάζουν μοναδικές ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες. Πεζοπορία, ράφτινγκ, ορεινή ποδηλασία, αναρρίχηση, κανό, παραπέντε, ιππασία και κολύμπι είναι μερικές από τις επιλογές που προσφέρονται στην περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια, ο μαραθώνιος του Ζαγορίου αποτελεί πλεόν θεσμό για αποστάσεις που κυμαίνονται από 5 έως 50 χλμ, μέσα από τα βουνά της Τύμφης.

Από το 2013 διοργανώνοντα επίσης oι αγώνες ορεινής ποδηλασίας με διαδρομές που η βάση τους είναι το χωριό Κήποι.

Ο μαραθώνιος Ζαγορίου και ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας λαμβάνουν χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου κάθε χρόνο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Γαστρονομία

Επίσκεψη σε οικογενειακά αποστακτήρια της περιοχής, σε γραφικές αγροικίες για γευσιγνωσία τσίπουρων και λικέρ και γνωριμία με την αγνή διαδικασία παραγωγής.  Ποιοτικοί καρποί μαζεμένοι από θάμνους και δέντρα προσφέρονται και ως συνοδευτικό γλυκό κουταλιού ή σε μεζέδες. 

 

Ιστορία & Φύση

Κέντρο Ενημέρωσης Κουκουλιού: Πολλαπλή εμπειρία φαρμακευτικών επιτεύξεων των βικογιατρών, δίπλα στη θαυματουργή Ζωοδόχο Πηγή με το κρυστάλλινο νερό που χαρίζει υγεία και ευεξία από τα αρχαία χρόνια.  Ξενάγηση μυθολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος και παρουσίαση σειράς σπάνιων αναψυκτικών και αφεψημάτων από ευεργετικά βότανα, παραδοσιακών μεθόδων ίασης, φολκλορικών στοιχείων από την κοινωνική ζωή των νομάδων κλπ.  Προσέγγιση σημείων του φαραγγιού όπου γίνεται η συλλογή βάλσαμων και μελισσόχορτων, ιδανικών για σκευάσματα. 

Μουσείο Χλωρίδας και Πανίδας Λαζαρίδη : Λειτουργεί στο χωριό Κουκούλι. Ο Κώστας Λαζαρίδης, συνέλεξε 1240 διαφορετικά είδη φυτών από την ευρύτερη περιοχή του Δρυμού, τα οποία ανήκουν στις 96 από τις 149 οικογένειες φυτών παγκοσμίως. Μπορεί να συνδυαστεί με περίπατο αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος στα αρχοντικά της περιοχής.

Περίπατος στο δάσος και διαλογή μανιταριών, παρατήρηση της άγριας πανίδας, καταρρίχηση σε οβίρες (φυσικές πισίνες), το φυσικό περιβάλλον της πέστροφας. Κατάληξη σε σπήλαια ιδιαίτερου γεωλογικού χαρακτήρα και ναΐδρια.  Ξενάγηση στα έργα τέχνης που κοσμούν τα ενδότερα, μπουόν φρέσκο, κειμήλια, ξυλόγλυπτα, αγιογραφίες κλπ.  

 

Πεζοπορία

Η περιοχή του Ζαγορίου φημίζεται για τα παλιά μονοπάτια, τα περισσότερα από τα οποία διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι διαδρομές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: αυτές  που απαιτούν αντοχή, αυτές που ξεκινούν από το ξενοδοχείο και τις πιο δημοφιλείς.

Ξεκινώντας από το Kipi Suites:

  • Κήποι - Κουκούλι
  • Κήποι - Καπέσοβο
  • Κήποι - Τσεπέλοβο
  • Κήποι - Νεγάδες
  • Κήποι - Δίκορφο
  • Κήποι - Ελάτη

 

Παράδοση

Περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα σοκάκια στα παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου με τα διακριτικά πετρόχτιστα σπίτια. Κάντε ένα διάλειμμα για ένα τσίπουρο στην κεντρική πλατεία, κάτω από τη σκιά του πλάτανου.

 

Ανακάλυψη

Κάντε village hopping μέσω των παλιών μονοπατιών, που διασχίζουν τα ποτάμια από την κορυφή των πέτρινων γεφυριών και απολαύστε τη γύρω φύση. Ανακαλύψετε τις ομορφιές του απαράμιλλου Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου και Βάλια Κάλντα με ένα 4Χ4 εκτός δρόμου.

 

Περιπέτεια

Rafting στα πράσινα νερά του ποταμού Βοϊδομάτη, κολύμπι στη Δρακόλιμνη στα 2050 μ. Υψόμετρο, αναρρίχηση στο χωριό Κήποι και παραπέντε στις ομαλές πλαγιές του βουνού Μιτσικέλι, στο χωριό Ασπράγγελοι, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε.

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Προορισμοί

Προορισμοί

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Aria Concept Store

Aria Concept Store

Τιμές & Κρατήσεις

House of P&J L.Fermor

Press

Press

Special Offers

Special Offers

Τιμές & Κρατήσεις

Κρατήσεις