Δραστηριότητες

 

Αξιοθέατα

Φαράγγι του Ρίχτη

Οργανωμένες πεζοπορίες στο φαράγγι και τον εντυπωσιακό καταρράκτη του Ρίχτη.

Το φαράγγι του Ρίχτη βρίσκεται στο Νομό Λασιθίου, στην βόρεια πλευρά, ανάμεσα στον Αγ Νικόλαο και τη Σητεία. Ξεκινάει λίγο έξω από το χωριό Έξω Μουλιανά και καταλήγει στην ομώνυμη παραλία του Ρίχτη, ανατολικά από το χωριό Καλαβρό. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου 3 χιλιόμετρα και η υψομετρική διαφορά εισόδου και εξόδου είναι περίπου 350 μέτρα. Το φαράγγι ακόμα και το καλοκαίρι έχει αρκετό νερό, το οποίο αξιοποιείται από δεξαμενή.

Το φαράγγι μπορεί να το διασχίσει κανείς σε περίπου τρεις ώρες με τα πόδια. Η διαδρομή ξεκινά από το πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Λαχανά και η διαδρομή συνεχίζεται σε ένα κατάφυτο τοπίο μέσα στο ποτάμι, μια όαση στην Ανατολική Κρήτη. Το αποκορύφωμα βέβαια όλων είναι ο πανέμορφος καταρράκτης ύψους 20 μ. που σχηματίζει μια υπέροχη λιμνούλα. Όμορφο επίλογο στην πορεία αποτελεί η έξοδος από το Φαράγγι στο Κρητικό πέλαγος. Στην όμορφη βοτσαλωτή παραλία του Ρίχτη υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια με πέτρινα καθίσματα και τραπέζια.

Επίσκεψη στη Μονή Τοπλού

Με μια επίσκεψη στη Μονή Τοπλού μπορείτε να μάθετε τη σπουδαία ιστορία του μοναστηριού, καθώς και την ιστορία της γύρω περιοχής και να περιηγηθείτε στα μοναδικά εκθέματα που διατηρούνται σε άριστη κατάσταση με τη φροντίδα του μοναχού. Φεύγοντας από τη Μονή Τοπλού μην ξεχάσετε να κάνετε στάση στις κοντινές υπέροχες παραλίες, όπως το Βάι και ο Κουρεμένος.

Διαδρομή από Σφάκα προς Μονή Τοπλού: 45 χλμ. (περίπου 50').

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Εθνικές Επέτειοι

29/5 Τοπική Εθνική γιορτή της Μάχης του Λασιθίου το 1867. Εορτάζεται με λαμπρότητα στην Ιερά Μονή Κρυσταλλένιας όπου και ο τόπος θυσίας.

Τζερμιάδο

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (κινητή ημερομηνία): Διονυσιακό Καρναβάλι.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Τριήμερη εορτή πατάτας που συνεορτάζεται με την πατρίδα της πατάτας, το Περού.

Ψυχρό

Τριήμερη εορτή τα ΔΙΚΤΑΙΑ (όπου βρίσκεται το σπήλαιο Δικταίο Άντρο, ο τόπος γέννησης του μυθολογικού Θεού ΔΙΑ).

Κάτω Μετόχι

27/8 Η γιορτή Ξεφουρνίσματος (ένα είδος παραδοσιακού ψωμιού της Κρήτης) που η ίδια η ονομασία του μαρτυρεί τις εφτά ζύμες.

Αβρακόντε

Αύγουστος. Εορτή του Κολοκυθιού.

Ναυτική εβδομάδα

Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Λιμεναρχείο Σητείας, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Περιλαμβάνει διαλέξεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

Καρναβάλι Σητείας

Θεσμός σχετικά πρόσφατος, συγκεντρώνει συμμετοχές από χωριά και πολιτιστικούς συλλόγους του Δημοτικού διαμερίσματος της Σητείας. Διοργανώνεται από τον Δήμο Σητείας και γίνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην πόλη μας.

Κορνάρεια

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη της Σητείας, που ξεκινούν αρχές Ιουνίου και διαρκούν έως τέλη Αυγούστου. Θεσμός καταξιωμένος, με ευρύτατη απήχηση.

Γιορτή καλαμποκιού

Είναι καινούριος θεσμός και προγραμματίζεται τον Ιούνιο στην κεντρική πλατεία του χωριού Πισκοκέφαλο. Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοκεφάλου. Περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις.

Γιορτή Δέσπολου

Γιορτάζεται τα τελευταία 4 χρόνια στην κεντρική πλατεία του χωριού Τουρλωτή τον Ιούνιο. Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλωτής. Περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις.

Festival

«Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες» (Σεπτέμβριος).

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Προορισμοί

Προορισμοί

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Aria Concept Store

Aria Concept Store

Τιμές & Κρατήσεις

House of P&J L.Fermor

My Kimolos Car

My Kimolos Car

Special Offers

Special Offers

Τιμές & Κρατήσεις

Κρατήσεις