Η Σέριφος

 

Σέριφος

Σε μικρή απόσταση από τον Πειραιά, η Σέριφος, το νησί του Περσέα και των Κυκλώπων, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ονειρικές αποδράσεις. Βρίσκεται δυτικά της Σίφνου, νότια της Κύθνου και βόρεια της Μήλου και της Κιμώλου. Έχει έκταση 75 τ. Χλμ., πρωτεύουσα τη Χώρα, χτισμένη επιβλητικά πάνω από το λιμάνι και οι απάνεμες παραλίες της εκτείνονται σε συνολικό μήκος 10 χλμ.

Η Σέριφος είναι νησί με πλούσια ιστορία που ξεκινά από την πρώτη Kυκλαδική περίοδο (3η χιλιετία π.Χ.). Το νησί γνώρισε μεγάλη οικονομική άνθιση τον 6ο αιώνα π. Χ. λόγω των πλούσιων μεταλλευμάτων του. Κατακτήθηκε από Ρωμαίους και πολύ αργότερα από Οθωμανούς για να περάσει στο νεοσύστατο Ελληνικό κράτος το 1830.

Το νησί παρέχει στον επισκέπτη όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες και ανέσεις, όπως τράπεζα, ελικοδρόμιο, μαρίνα για σκάφη αναψυχής και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Παρά την ηρεμία που αποπνέει, η Σέριφος προσφέρεται για έντονη νυχτερινή ζωή ενώ στα πολυάριθμα ταβερνάκια μπορεί κανείς να απολαύσει μοναδικές εμπειρίες παραδοσιακών γεύσεων.

Για την Σέριφο πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια από τον Πειραιά. Η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από το είδος του πλοίου και από το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει. Το προσωπικό μας μπορεί να σας προσφέρει τις σχετικές πληροφορίες.

Η Σέριφος συνδέεται επίσης ακτοπλοϊκά με πολλά νησιά των Κυκλάδων (Μήλος, Ίος, Κίμωλος, Μύκονος, Τήνος, Πάρος, Νάξος, Άνδρος, Φολέγανδρο, Αμοργό, Ανάφη, Σύρος), καθώς και με την Κρήτη μέσω της Μήλου.


 

 

Παραλίες στη Σέριφο

Ψιλή Άμμος

Μετά το πανέμορφο τοπίο της παραλίας του Αγίου Σώστη στην Σέριφο, θα βρεθείτε στην παραλία Ψιλή Άμμος. Μικρά λοφάκια από χρυσή ψιλή άμμο και αλμυρίκια σε όλο το μήκος της είναι το σκηνικό της παραλίας.Η παραλία είναι πολλαπλώς βραβευμένη από διάφορους ταξιδιωτικούς οδηγούς και έχει κατακτήσει πολλές φορές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και ψηφοφορίες. Τα ρηχά νερά της την κάνουν ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Η παραλία Ψιλή Άμμος δεν είναι οργανωμένη αλλά θα βρείτε ταβέρνες για τα απαραίτητα.

Αγιος Σώστης

Mια από τις ομορφότερες παραλίες στην Σέριφο. Ένα μοναδικό τοπίο αντίστοιχο με την παραλία Κολώνα στην Κύθνο ή το Πρασινονήσι στην Ρόδο, παρόλο που δεν είναι αντίστοιχα γνωστή και πολυφωτογραφημένη. Στην παραλία ή για την ακρίβεια στις παραλίες του Αγίου Σώστη, μια λουρίδα άμμου ενώνει την ακτή με ένα μικρό νησί- ακρωτήριο που πάνω του είναι χτισμένη η εκκλησία του Αγίου Σώστη. Στα δεξιά υπάρχει αυτό που εννοούμε όταν λέμε παραλία του Αγίου Σώστη μια πανέμορφη αμμουδερή παραλία με μερικά αλμυρίκια. Ολόκληρο το τοπίο στον Άγιο Σώστη είναι εξαιρετικό και αξίζει την επίσκεψη σας. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο, απλά θα χρειαστεί να περπατήσετε 5 λεπτά στα τελευταία μέτρα στο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία.

Λιβαδάκια

Η παραλία Λιβαδάκια είναι άλλη μια παραλία με χρυσή άμμο δίπλα σχεδόν στο Λιβάδι, το λιμάνι της Σερίφου. Στα Λιβαδάκια έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ένας σύγχρονος τουριστικός οικισμός και δίπλα στην παραλία αλλά και αμφιθεατρικά πίσω της, ενώ η παραλία σε όλο το μήκος της είναι καταπληκτική. Στα Λιβαδάκια βρίσκεται και το μοναδικό κάμπινγκ στην Σέριφο με άμεση πρόσβαση σε ένα από τα καλύτερα τμήματα της παραλίας.

Μεγάλο Λιβάδι

Βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό που αναπτύχθηκε χάρη στην μεταλλευτική δραστηριότητα στο νησί. Σήμερα υπάρχουν μόνο τα απομεινάρια του παρελθόντος. Η παραλία είναι αμμουδερή με υπέροχα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, ενώ υπάρχουν και αρκετά αλμυρίκια. Στην παραλία στο Μεγάλο Λιβάδι θα έχετε δίπλα σας τις παλιές εγκαταστάσεις των μεταλλείων. Έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα υπαίθριο πάρκο βιομηχανικής αρχαιολογίας. Εκτός από το να κολυμπήσετε και να φάτε στις ταβέρνες που υπάρχουν στην παραλία, περπατήστε στα εγκαταλελειμμένα κτίρια και τις εγκαταστάσεις, σίγουρα αξίζουν την επίσκεψη σας.

Άγιος Ιωάννης

Η παραλία Άι Γιάννης ή Άγιος Ιωάννης πιο επίσημα, είναι μια όμορφη παραλία της Σερίφου, μετά την παραλία της Ψιλής Άμμου όπως πηγαίνουμε για τον Κένταρχο. Το αμμουδερό της τμήμα είναι κάτω από το εκκλησάκι που της έδωσε το όνομα της. Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη και διαθέτει πολλά αλμυρίκια. Όμως θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα καθώς δεν είναι οργανωμένη. Η παραλία του Άι Γιάννη βρίσκεται στον ανατολικό τμήμα της Σερίφου που διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες στην σειρά σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Άγιος Σώστης, Λιά, Ψιλή Άμμος, Άι Γιάννης, Κένταρχος, ενώ υπάρχουν και αρκετοί όρμοι που είναι προσβάσιμοι μόνο με σκάφος ή αρκετό περπάτημα.

Κένταρχος

Ένα ακόμη μοναδικό τοπίο της Σερίφου, η παραλία κάτω από το χωριό Κένταρχος ή Καλίτσος. Στην παραλία δεν οδηγεί δρόμος πρέπει να πάτε με τα πόδια ακολουθώντας τα σκαλοπάτια και το μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό. Το τοπίο που είναι πραγματικά άγριο, κλασικό αιγαιοπελαγίτικο, θα σας αποζημιώσει. Η παραλία του Κένταρχου έχει άμμο και βότσαλο και διαθέτει μερικά δέντρα για σκιά. Τα υπόλοιπα είναι μόνο το μπλε του ουρανού το γαλαζοπράσινο της θάλασσας και το καφέ από τις ξερολιθιές στους γύρω γυμνούς λόφους. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα και αφεθείτε στο όνειρο.

Βαγιά

Νοτιοδυτική παραλία της Σερίφου με άμμο και βότσαλο σε ένα υπέροχο τοπίο. Η πρόσβαση είναι εύκολη με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια από τον κεντρικό δρόμο. Στην πλάτη της παραλίας αναβλύζει γλυκό νερό και το έδαφος είναι βαλτώδες με βούρλα. Η παραλία Βαγιά στην Σέριφο είναι πανέμορφη και είναι προστατευμένη μιας και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Προορισμοί

Προορισμοί

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Aria Concept Store

Aria Concept Store

Τιμές & Κρατήσεις

House of P&J L.Fermor

Press

Press

Special Offers

Special Offers

Τιμές & Κρατήσεις

Κρατήσεις