Καλώς ήρθατε στο Alcanea Boutique Hotel

Καλώς ορίσατε στο Alcanea Boutique Hotel στην παλιά πόλη των Χανίων, στην πανέμορφη Κρήτη!

Εμπνευσμένο για όσους θέλουν να νιώσουν το αυθεντικό πνεύμα μιας ιστορικής πόλης, σε ένα περιβάλλον που προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση, το Alcanea, πάνω στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, με τα 8 προσεκτικά σχεδιασμένα δωμάτιά του, υπόσχεται να προσφέρει μια αξέχαστη διαμονή.

Τα Χανιά αντανακλούν την πλούσια ιστορία τους στην αρχιτεκτονική τους. Η διαμονή σας στο Alcanea θα σάς χαρίσει μια πολύχρωμη ιστορική περιήγηση στους θησαυρούς αυτής της πόλης. Συμβουλευτείτε τις υπηρεσίες concierge για να προγραμματίσετε τις διακοπές σας ή μια σύντομη απόδραση.

 

Το κτίριο

Το κτίριο, που στεγάζει το Alcanea Boutique Hotel, χρονολογείται από την Βενετσιάνικη περίοδο και αποτελούσε το γραφείο του Ελευθέριου Βενιζέλου για 24 ολόκληρα χρόνια.

Ανακαινίσθηκε πλήρως την άνοιξη του 2011 με μεγάλο σεβασμό στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του.

Το υπέροχο σύμπλεγμα των μπαλκονιών και της εσωτερικής αυλής, οι καλοδιατηρημένες εξωτερικές όψεις με πελεκητή πέτρα, τα πολύχρωμα κεραμικά, τα περίτεχνα ξύλα και όλες οι διακοσμητικές λεπτομέρειες διατηρούν μια θαυμαστή ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και την άνεση του σήμερα.

 

Το όνομα

Από τα αρχαία χρόνια, η πόλη των Χανίων κατακτήθηκε από πολλούς και δέχθηκε τις επιρροές ποικίλων πολιτισμών. Η αρχιτεκτονική της πόλης και τα μνημεία της αντανακλούν την πλούσια ιστορία της. Το 828 μ.Χ., χρονολογία ορόσημο για την Κρήτη, τα Χανιά και ολόκληρο το νησί πέφτουν στα χέρια των Σαρακηνών Αράβων από την Κόρδοβα της Ισπανίας.

Η αλλαγή της ονομασίας της πόλης από Κυδωνία σε Χανιά οφείλεται στους Σαρακηνούς. Σύμφωνα με τον καθηγητή αρχαιολογίας Νικόλαο Πλάτων, τα Χανιά είχαν ένα προάστιο που ονομαζόταν «Αλχάνια Κώμη» από τον Θεό Βελχανό ή Ήφαιστο. Οι Σαρακηνοί χρησιμοποιούσαν το όνομα "Al Chanea" για όλη την πόλη. Οι Βυζαντινοί, μετά την αποχώρηση των Αράβων, αφαίρεσαν το πρόθεμα «Al» και χρησιμοποίησαν την ονομασία Chanea απ' όπου προκύπτει το ελληνικό Χανιά και το λατινικό Canea.

Elatos Resort & Health Club, Παρνασσός

Elatos Resort & Health Club, Παρνασσός
Επτάλοφος, Παρνασσός

Elatos Resort & Health Club, Παρνασσός
A Legend Reborn
Καλωσορίσατε στην καρδιά του Παρνασσού σε μια μοναδική τοποθεσία, στο Elatos Resort & Health Club!Περισσότερες πληροφορίες »
Alcanea Boutique Hotel, Χανιά

Alcanea Boutique Hotel, Χανιά
Χανιά, Κρήτη

Alcanea Boutique Hotel, Χανιά
The Authentic Spirit
Γνωρίστε το Alcanea Boutique Hotel, ένα ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται στην παλαιά πόλη των Χανίων, στην πανέμορφη Κρήτη!Περισσότερες πληροφορίες »
Aria Villas Serifos, Κυκλάδες

Aria Villas Serifos, Κυκλάδες
Σέριφος, Κυκλάδες

Aria Villas Serifos, Κυκλάδες
The Sound of Silence
Οι τρεις Aria Villas, που βρίσκονται στη Σέριφο, αποτελούν ένα μπαλκόνι με μοναδική & εκπληκτική θέα στο γαλάζιο της θάλασσας.Περισσότερες πληροφορίες »
O Μύλος Κίμωλος, Κυκλάδες

O Μύλος Κίμωλος, Κυκλάδες
Κίμωλος, Κυκλάδες

O Μύλος Κίμωλος, Κυκλάδες
Your Island Escape
Ο Μύλος, ένας απo τους λίγους παραδοσιακούς ανεμόμυλους στην Ελλάδα, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και σας περιμένει.Περισσότερες πληροφορίες »